Albert Ziëck

Albert Ziëck in vogelvlucht

Albert Ziëck is een kunstenaar uit Gelderland. Hij is op 12 december 1960 geboren in het Gelderse Apeldoorn en inmiddels wonend in het mooie Renkum. Sinds 1988 is hij werkzaam als letter-, muur- en decoratieschilder. Hier voegde Ziëck in 2007 kunstschilder aan toe.

Lees minder

Autodidact

Na 12 jaar in de horeca gewerkt te hebben, ontdekte ik op mijn 26e mijn talent voor schilderen. Tekenen was altijd al een passie van mij en dit heb ik uiteindelijk steeds verder weten te ontwikkelen. Een autodidact op het gebied van schilderkunst, hoe ze dat ook wel mooi noemen. Ik vond het tijd voor een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging en heb vervolgens de sprong in het diepe gemaakt. Mijn starterspakket: een potje verf en een KvK-nummer.
Waar het begon met reclameborden, voegde ik al snel letterschilderingen toe aan mijn specialiteiten. Inmiddels heb ik al meer dan 120.000 letters geschilderd in mijn leven. Sinds 2000 ben ik begonnen met het restaureren en schilderen van monumentale panden tot het bouwjaar 1950. Nog geen dag spijt gehad van mijn sprong in het diepe door al het moois wat ik heb mogen maken. Kenmerkend voor mijn kunst: alles met passie. Schilderen alsof het mijn eigendom is.

´Stijlloos! En dat is jouw kracht.´

Het grootste compliment dat ik ooit kreeg over mijn schilderwerk. Een stijl of techniek is niet leidend voor mij, schilderen vanuit mijn ziel wel. Wachten op impulsen, nieuwe elementen uitproberen. Wanneer ik een schilderdoek, verf en muziek heb, gaat de rest vanzelf. Zonder kaders en zonder bang te zijn om fouten te maken. Dan creëer je de meest fantastische schilderwerken! Als ik toch mijn stijl moet definiëren? Sterk en robuust, met een scherp oog voor detail.

Decozzi-atelier

Het Decozzi-atelier is een bijzondere plek met een serene uitstraling, volledig gebouwd in de Jugendstil. Deze ´Art Nouveau´ kunststroming die eind 1800 razend populair was, zit nu van binnen tot buiten in het karakter van het atelier verweven. De antieke kasteelvloer is voorzien van een grote glasplaat, waardoor men zicht heeft op de ondergrondse galerie.